ГоловнаПолітика

Частина Луганської області відмовилася від російської мови

У чотирьох областях російську мову вважають рідною менш ніж 10% жителів.

Частина Луганської області відмовилася від російської мови
Фото: www.luganews.com

У чотирьох районах Луганської області (Білокуракинському, Марківському, Новопсковському, Сватівському) російській мові не надаватимуть статус регіональної.

Про це повідомляє прес-служба Луганської обласної ради.

Рішення "Про заходи щодо реалізації закону України "Про засади державної мовної політики" в цих районах не буде прийнято, оскільки російську мову вважають рідною менш ніж 10% жителів.

Рішення про заходи щодо реалізації мовного закону прийнято в 12 з 14 міст обласного підпорядкування, а також у 9 з 17 районів Луганської області.

"Депутати Сєверодонецької й Алчевської міських рад, а також Станично-Луганської та Троїцької районних планують ухвалити рішення щодо нього на найближчих пленарних засіданнях сесій", - ідеться в повідомленні.

Як відомо, статус регіональної російській мові надали Одеса, Севастополь, Харків, Миколаїв, Запоріжжя, Херсон, а також Одеська, Донецька, Запорізька, Херсонська, Харківська, Луганська, Дніпропетровська області та Крим.

6 вересня Луганська міська рада на сесії ухвалила рішення про реалізацію в місті положень Закону "Про засади державної мовної політики", який передбачає надання російській мові статусу регіональної.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram