ГоловнаПолітика

Чиновники спростили перетин російсько-українського кордону

Чиновники спростили перетин російсько-українського кордону
Фото: Макс Левин

Про це повідомляє прес-служба Міністерства закордонних справ України.

Угода передбачає, що мешканці прикордоння обох країн можуть перетинати спільний кордон у міжнародних, міждержавних і місцевих пунктах пропуску регіону, жителями якого вони є.

Вони можуть перебувати на території сусідньої держави в межах регіону, в який вони в'їхали через місцевий пункт пропуску, без реєстрації та заповнення міграційних карток упродовж 90 днів.

Мешканці прикордонних регіонів можуть перетинати кордон пішки, на велосипедах, мотоциклах, на гужовому і в легковому транспорті, човнах, що належать їм, а також автомобільним і поромним транспортом загального користування міждержавного сполучення в межах прикордонних регіонів.

Вони можуть також перевозити через кордон товари, не призначені для виробничої або іншої комерційної діяльності, у кількості, що не перевищує передбачених законодавством сторін норм ввезення (вивезення) товарів без сплати митних зборів і податків.

Чинність угоди в Україні поширюється на громадян України, які постійно проживають на територіях Криму, Донецької, Луганської, Сумської, Харківської та Чернігівської областей.

Зазначимо, 18 жовтня 2011 року за підсумками засідання ІІ Україно-російського міжрегіонального економічного форуму в Донецьку Україна і Росія підписали низку угод, у тому числі угоду про порядок перетину кордону мешканцями прикордонних регіонів.

У лютому Верховна Рада ратифікувала угоду, в березні Президент Віктор Янукович схвалив її ратифікацію.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram