ГоловнаПолітика

Відпочинок чиновників обходиться бюджету МОЗ майже у 20%

Бюджетні видатки на санаторії Держуправління справами і Верховної Ради становитимуть 17% від усіх загальнодержавних видатків Міністерства охорони здоров'я цього року.

Відпочинок чиновників обходиться бюджету МОЗ майже у 20%
Фото: yevpatoria.ru

Про це свідчать дані моніторингу, який здійснює Лабораторія законодавчих ініціатив за підтримки Міжнародного фонду "Відродження".

За інформацією експертів, таку саму суму становлять деякі субвенції для місцевих бюджетів, які розподіляє МОЗ на придбання медичного обладнання і матеріалів, повідомляє "Чиста політика".

2010 року витрати на зазначені санаторії становили 144 млн грн, 2011 року - 247 млн грн, а на 2012 рік закладено понад 200 млн гривень.

"На санаторії для чиновників витрачають кошти, які можна було б скерувати на допомогу поліклінікам і лікарням", - зазначають у Лабораторії законодавчих ініціатив.

"Окрім того, санаторії як заклади відпочинку, за словами фахівців, працюють на конкурентному ринку турпослуг - у Карпатах і Криму. Така підтримка держсанаторіїв провокує питання не тільки з погляду справедливості й неупередженості розподілу бюджетних витрат, а й у контексті впливу на конкуренцію на ринку послуг відпочинку", - додають у повідомленні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram