ГоловнаПолітика

МЗС думка Тейшера зовсім не цікава

Посол ЄС нехай висловлюється про Кабо-Верде, сказав Волошин.

МЗС думка Тейшера зовсім не цікава
Фото: news.zn.ua

Голова представництва Євросоюзу в Україні Жозе Мануел Пінту Тейшейра перебуває на посаді останні дні і його думка про політичну ситуацію в Україні представників української влади хвилювати не повинна.

Таку заяву зробило українське МЗС.

"Як правило, у дипломатичній практиці посли, які перебувають у тому статусі, в якому перебуває пан Тейшейра,.. не дають резонансних інтерв'ю і не дають гучних оцінок ситуації в країні, в якій вони добувають буквально останні дні", - заявив директор департаменту інформполітики МЗС Олег Волошин.

"За великим рахунком, зараз для нас пан Тейшейра вже не є послом Європейського Союзу в Україні, тому його думка, радше, повинна хвилювати Республіку островів Зеленого мису (Кабо-Верде),¸ніж громадян і представників влади в Україні", - заявивши він.

При цьому Волошин зазначив, що Тейшейра до кінця тижня покидає Україну, щоб узятися за виконання функцій посла ЄС у Кабо-Верде, і вже наприкінці тижня "прибуває для виконання завдань посла Євросоюзу в Україні зовсім інша людина".

Нагадаємо, Тейшейра звинуватив Президента Віктора Януковича в марнуванні коштів на підготовку Виборчого кодексу, виділених Євросоюзом.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram