ГоловнаПолітика
Спецтема
Парламентские выборы

Ющенко публічно зганьбив мера Івано-Франківська

Міський голова каже, що екс-президент не розібрався, про кого йдеться.

Ющенко публічно зганьбив мера Івано-Франківська
Фото: Макс Левин

Мера Івано-Франківська Віктора Анушкевичуса, який балотується кандидатом від "Нашої України" у виборчому окрузі №83, Віктор Ющенко назвав "просто попутником".

Зокрема, під час прес-конференції в Івано-Франківську 27 серпня лідер "Нашої України" заявив, що Анушкевичус висунувся кандидатом, хоча не був затверджений партійним з'їздом, повідомляє "Опора".

"У політиці є люди сильні і віддані ідеї, а є "попутники", яким треба до найближчої станції "Чергові вибори". Це слабка, примітивна поведінка людини, за якою не стоять ідеали, які її привели в політику", - зазначив екс-президент.

Ющенко розповів, що у своєму політичному житті він таких вчинків бачив сотні. На завершення розмови про мера Івано-Франківська Ющенко порівняв його з маленьким приймаком і зазначив, що йому "це нецікаво коментувати".

Ти можеш вибрати вклади ощадного банку, пенсію, зарплату. Але я гарантую, що не буде реалізована жодна програма, яку я назвав. Тому що це - високі соціальні та економічні стандарти - відбувається тоді, коли ти виконав інше своє призначення - сформував цілісну об\'єднану помісну націю. Націю, яка не живе в суперечностях.

— Віктор Ющенко

Однак слова лідера "Нашої України" не відповідають дійсності. Як повідомив прес-секретар Івано-Франківської облорганізації УНП Михайло Савлюк, мажоритарний округ №83 (Івано-Франківськ) партійний з'їзд "Нашої України" закріпив за лідером УНП в області Анушкевичусом.

Івано-Франківський мер, якого публічно і несправедливо образив екс-президент, запевняє, що Ющенко просто не розібрався в ситуації.

Сам Анушкевичус заяви лідера "Нашої України" на прес-конференції не чув, але під час особистої зустрічі з ним Ющенко пояснив, що просто не зорієнтувався, про кого йдеться. "Потім йому було дуже незручно", - сказав Анушкевичус

.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram