ГоловнаПолітика

Юристи просять Януковича розібратися з ЦВК

Адвокати вступилися за свого колегу.

Юристи просять Януковича розібратися з ЦВК
Фото: Макс Левин

Українське юридичне товариство закликає Президента України Віктора Януковича розібратися з випадками безпідставної відмови з боку Центральної виборчої комісії в реєстрації кандидатами в народні депутати.

Про це йдеться в заяві товариства, переданому УНІАН.

Юристи переконані, що яскравим прикладом є ситуація, яка виникла навколо реєстрації кандидатом у народні депутати відомого вченого-юриста і громадського діяча Миколи Сірого.

"Вважаємо, що М.Сірий є одним з найбільш гідних претендентів на депутатський мандат у цьому окрузі. Він проживає на території 222-го виборчого округу і знає всі проблеми мешканців свого району", - підкреслюють в товаристві.

"Безпідставна і незаконна відмова ЦВК М.Сірому в реєстрації його кандидатом у народні депутати України по 222-му виборчому округу дає підстави поставити під сумнів результати виборів у цьому окрузі 28 жовтня 2012 року, що порушує права не тільки кандидатів у народні депутати України, але і виборців цього округу", - вважають юристи.

Те саме, на їхню думку, стосується і результатів виборів в інших мажоритарних округах, де ЦВК, на їх переконання, безпідставно відмовила у реєстрації іншим потенційним кандидатам у народні депутати. У тому числі, Юрію Кармазіну (151-й виборчий округ), Олександру Тененіце (101-й виборчий округ), Олександру Кучеру (102-й виборчий округ), Світлані Друзюк (127-й виборчий округ) та іншим громадським і політичним активістам.

"Протиправні рішення ЦВК і неможливість захисту порушених прав у судовому порядку можуть зірвати проведення парламентської кампанії 2012 року, що неодмінно викличе ускладнення суспільно-політичних відносин і дестабілізацію політичної ситуації в Україні", - йдеться в заяві.

Зазначимо, Сірий є адвокатом екс-прем'єр-міністра Юлії Тимошенко.

20 серпня він заявив, що подасть до суду позов до ЦВК через відмову зареєструвати його кандидатом у народні депутати в одномандатному окрузі №222.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram