ГоловнаПолітика
Спецтема
Парламентские выборы

ЦВК зареєструє Тимошенко і Луценка, якщо буде рішення ВАСУ

ЦВК зобов'язана буде виконати будь-яке рішення суду

ЦВК зареєструє Тимошенко і Луценка, якщо буде рішення ВАСУ
Фото: www.moemisto.com.ua

Центрвиборчком повернеться до розгляду питання про реєстрацію кандидатами в депутати Верховної Ради від партії "Всеукраїнське об'єднання "Батьківщина" в багатомандатному загальнодержавному окрузі колишніх прем'єр-міністра Юлії Тимошенко і міністра внутрішніх справ Юрія Луценка в разі відповідного рішення Вищого адміністративного суду щодо цього питання.

Про це заступник голови Центральної виборчої комісії Андрій Магера сказав журналістам.

"Скільки б не тривав розгляд справи, якщо рішення буде прийнято на користь Тимошенко та Луценка, ЦВК зобов'язана буде виконувати рішення суду. І ми повернемося до розгляду цього питання навіть після закінчення термінів реєстрації кандидатів у депутати", - сказав він.

Зокрема, Магера нагадав, що 13 серпня - останній день, коли ЦВК приймає документи на реєстрацію кандидатів у депутати, а 18 серпня - останній день для обробки документів і винесення відповідних рішень.

Нагадаємо, 11 серпня Київський апеляційний адміністративний суд визнав законною постанову ЦВК № 216 від 8 серпня, якою було відмовлено в реєстрації кандидатами в депутати Тимошенко та Луценкові.

Партія "Всеукраїнське об'єднання "Батьківщина" має намір оскаржити це рішення Київського апеляційного адміністративного суду у Вищому адміністративному суді.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram