ГоловнаПолітика
Спецтема
Парламентские выборы

Тимошенко і Луценко зможуть балотуватися в Раду, - Магера

У разі зняття судимості.

Тимошенко і Луценко зможуть балотуватися в Раду, - Магера
Фото: www.moemisto.com.ua

Особи, судимість яких скасує суд, матимуть можливість балотуватися до Верховної Ради в одномандатних виборчих округах, якщо відбуватимуться повторні вибори в деяких округах.

Про це сьогодні журналістам заявив заступник голови ЦВК Андрій Магера, відповідаючи на питання журналістів, чи зареєструють Юлію Тимошенко і Юрія Луценка кандидатами в народні депутати, якщо суд зніме з них судимість.

"Якщо громадянину України буде надалі скасовано судимість, то це, безумовно, відкриває можливості балотуватися в будь-який представницький орган влади", - сказав Магера.

Водночас він зазначив, що під час парламентських виборів є певний часовий проміжок, протягом якого завершуються дії щодо реєстрації кандидатів.

Зокрема, додав він, якщо партія "Батьківщина" подала документи до ЦВК, то Центрвиборчком повинен розглянути питання про реєстрацію або відмову в реєстрації її кандидатів щонайпізніше на п'ятий день із моменту подання документів. "Іншого закон не дає можливості робити", - сказав Магера.

Також він зазначив, що законом не передбачено додаткових або проміжних виборів у разі проведення їх у багатомандатному окрузі.

Нагадаємо, опозиція оскаржила в суді постанову ЦВК про Тимошенко і Луценка.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram