ГоловнаПолітика

Порошенко вважає безвідповідальним ухвалення закону про мови відразу після Євро

Країна була на підйомі після Євро, вона продемонструвала унікальну єдність, а тема мови все це занапастила, вважає міністр.

Порошенко вважає безвідповідальним ухвалення закону про мови відразу після Євро
Фото: Макс Левин

Міністр економічного розвитку і торгівлі Петро Порошенко вважає, що було абсолютно безвідповідально порушувати "мовне" питання відразу після завершення в Україні Євро-2012.

Про це він повідомив в інтерв'ю "5 каналу".

"Я маю дуже серйозний дипломатичний досвід, і як повноважний посол, і як міністр закордонних справ я дуже добре знаю цей документ Ради Європи - "Хартію регіональних мов", - зазначив він.

"Я вважаю, що посилання на цей європейський документ для того, щоб виправдати той абсолютно конфліктний, абсолютно непотрібний зараз закон, за який проголосували парламентарії на завершення своєї каденції... Жодного стосунку до європейських норм ця позиція не має. Я вже не кажу про процедуру", - уточнив міністр.

Порошенко також додав, що особливо йому "було шкода, що це сталося відразу після Євро-2012".

"Країна, яка вперше у своїй історії продемонструвала унікальну єдність... Знаєте, як я пишався, що ми починаємо переговори з нашими російськими партнерами, і я чую від міністра закордонних справ Лаврова таку, знаєте, щиру заздрість: хлопці, ось головне, з чим ми вас вітаємо - з проведенням Євро. Тому що в Росії, в інших країнах організувати таку гостинність просто неможливо", - заявив він, нагадавши, що "обійшлося практично без інцидентів".

"І відразу після цього, коли країна була на підйомі після Євро, кинути це яблуко, яке розкололо країну, - це просто абсолютно безвідповідально", - вважає міністр.

Нагадаємо, 3 липня Верховна Рада ухвалила в другому читанні "мовний" законопроект. За законопроект, який винесли на голосування без обговорення і включення до порядку денного, проголосували 248 депутатів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram