ГоловнаПолітика

Хакери Anonymous оголосили владі війну через мову

Звернення створило нібито українське відділення міжнародного хакерського угруповання.

Хакери Anonymous оголосили владі війну через мову
Фото: EPA/UPG

У четвер, 5 липня, на відеохостингу YouTube з'явився ролик, на якому графічна маска Гая Фокса від імені хакерів Anonymous спотвореним електронним голосом зачитує звернення до українців на підтримку протесту проти ухвалення Верховною Радою мовного законопроекту і обіцяє помститися владі, атакуючи сайти держструктур.

На відео маска говорить таке:

"Вітаємо вас, громадяни України! Ми - Аноніми! Як всім відомо, Верховна Рада Україна хоче ухвалити новий, незрозумілий для більшості українського народу закон про російську мову як другу державну в Україні. Ми не повинні допустити це! Вже багато небайдужих до цієї проблеми людей мітингують біля стін Верховної Ради України й інших державних установ. Ми підтримуємо цей протест і зробимо все можливе, що від нас вимагається".

"Ми організуємо нові DDоS-атаки на президентські, міністерські сайти, а також на сайти Верховної Ради України. Заспамимо разом усі їхні блоги та форуми. Ми - Аноніми - закликаємо народ України підтримати нашу акцію протесту! Не будьте байдужими, адже від нашого спільного рішення залежить майбутнє цілої держави! Об'єднаймося і припинімо безлад, який діється в Україні. Не дозволимо, щоб почався хаос у державі, тому що тільки ми - український народ - зможемо зупинити все це!"

"Об'єднавшись - ми сила! Ми не повинні боятися влади, влада повинна боятися нас, поважати свій народ, якому служить, чиї інтереси представляє і захищає, як за кордоном, так і всередині держави. Ми - Аноніми! Ім'я нам - Легіон! Ми не прощаємо. Ми не забуваємо. Будьте з нами!"

Уранці 5 липня, в день появи звернення, веб-сайт Верховної Ради на деякий час припинив роботу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram