ГоловнаСуспільствоЖиття

Захисники української мови вистояли третю ніч під Українським домом

"Беркут" зчепився з протестувальниками за біотуалет.

Захисники української мови вистояли третю ніч під Українським домом
фото из архива
Фото: EPA/UPG

Акція на знак протесту проти ухвалення Верховною Радою закону "Про основи державної мовної політики" під Українським домом вистояла третю ніч поспіль.

В акції бере участь кілька сотень людей.

Мирний настрій порушила лише історія з біотуалетами: беркутівці забороняли їх встановлювати.

"Шоста ранку. За ніч мали невелику бійку з Беркутом. Вони не дозволяли встановити нам біотуалет! :) Це повний ідіотизм! Туалет ми все-таки встановили. Всю ніч для нас виконували свої твори співаки та поети. Доній і Стець були чудовими ведучими концерту! Отже, ми весело і цікаво вистояли третю ніч. Вітаю!", - написав на своїй сторінці в Facebook народний депутат Андрій Парубій.

Крім того, під час інциденту з біотуалетом у мітингувальників вкрали два прапори "Батьківщини", повідомив один з протестувальників Gazeta.ua.

Нагадаємо, акція почалася у вівторок, коли кілька опозиціних депутатів Верховної Ради оголосили голодування після ухвалення парламентською більшістю закону, авторами якого є регіонали Вадим Колесніченко і Сергій Ківалов.

Згодом до депутатів приєдналися протестувальники. 4 липня вони зробили неможливим проведення в Українському домі підсумкової прес-конференції Віктора Януковича. Кілька разів силовим способом демонстрантів намагалися відтіснити від будівлі співробітники загону спецпризначення "Беркут".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram