ГоловнаПолітика

Американські юристи отримають 100 тис. грн за справу Тимошенко, - Лавринович

У Мін'юсті заявляють, що уклали договір відповідно до українського законодавства.

Американські юристи отримають 100 тис. грн за справу Тимошенко, - Лавринович
Фото: zn.ua

Українська сторона уклала договір з американською юридичною компанією Skadden щодо розгляду справи "Тимошенко проти Україною" в ЄСПЛ на суму, що менша за 100 тис. грн.

Про це заявив міністр юстиції України Олександр Лавринович на засіданні парламенту під час Години питань до уряду, відповідаючи на запитання представників опозиції.

Зокрема, народний депутат України Сергій Соболєв звернувся до Ларинович із питанням, щоб той озвучив суму, на яку укладено договір, зазначивши, що досить сумнівно, щоб американська юридична компанія Skadden працювала в Україні за 12 тис. дол.

"Та їм тільки квитки дорожче обійдуться", - сказав Соболєв.

У відповідь Лавринович підтвердив: «Міністерство юстиції України, цілком відповідно до законодавства України, уклало угоду із всесвітньо відомою американською компанією на суму менш ніж 100 тис. грн".

"Договір підписано обома сторонами, і його виконують обидві сторони. І ми отримали відповідний звіт цієї компанії, який буде використаний Міністерством юстиції під час підготовки позиції Кабінету Міністрів України для розгляду відповідної справи в Європейському суді з прав людини", - зазначив він.

Лавринович сказав, що, відповідно до чинного законодавства, "проведення тендерів передбачається і для інших закупівель, починаючи з певної суми".

Він також наголосив, що цей договір укладено без тендера, оскільки "та сума, на яку укладено договір з американською компанією Skadden, менша від цієї суми і вона не передбачає проведення обов'язкового тендера".

Нагадаємо, Президент Віктор Янукович в інтерв'ю німецькому журналу SUPERillu заявив, що у світі немає політика, причетного до такої великої кількості кримінальних справ, як екс-прем'єр-міністр України Юлія Тимошенко.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram