ГоловнаСуспільствоПодії

"Мажор" Рудь, який убив трьох людей, гуляє на волі

Син прокурора буде на волі, поки не дочекається касаційного рішення Вищого спеціалізованого суду.

"Мажор" Рудь, який убив трьох людей, гуляє на волі
Фото: www.subbota.com.ua

Син екс-прокурора Жовтневого району Дніпропетровська Дмитро Рудь, можливо, розгулюватиме на волі ще 6 місяців, поки не дочекається касаційного рішення Вищого спеціалізованого суду, пише газета "Сегодня".

Як повідомили в Запорізькій облпрокуратурі, вирок Апеляційного суду Дніпропетровської області 10 травня чинності не набрав: його встигли оскаржити і держобвинувачі, і захисники Рудя.

"Прокуратура просить повернути справу на новий апеляційний розгляд, посилаючись на м'який вирок", - говорить в.о. начальника відділу підтримання держобвинувачення Лариса Безлер.

Нагадаємо, прокурор наполягає на семи роках позбавлення волі. Сам обвинувачений хоче нового розслідування справи.

Адвокат потерпілих Едмонд Саакян говорить, що в очікуванні рішення Вищого спеціалізованого суду Рудь буде на волі ще невизначено довго.

"Там черга в кілька десятків тисяч справ. Можливо, хтось її піджене, і справу розглянуть через тиждень. Але на практиці цього можна чекати і до листопада - на літо всі судді йдуть у відпустки, тому розгляд справ дуже сповільнюється", - сказав адвокат.

Нагадаємо, 20 жовтня 2010 року Дмитро Рудь, керуючи джипом, насмерть збив трьох жінок у Дніпропетровську.

Того ж дня було затримано підозрюваного, який виявився сином прокурора одного з районів Дніпропетровська. За фактом події міліція порушила кримінальну справу за частиною 3 статті 286 Кримінального кодексу (порушення правил безпеки дорожнього руху). 28 жовтня 2010 року Бабушкінський районний суд Дніпропетровська обрав запобіжний захід підозрюваного у вигляді утримання під вартою.

У червні 2011 року Хортицький районний суд засудив підсудного до 5 років позбавлення волі і, незважаючи на численні протести представників громадськості, звільнив Рудя з-під варти під заставу в 17 тисяч гривень на період судового слідства.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram