ГоловнаСуспільствоПодії

Саша Попова вийшла з коми, але наразі не опритомніла

Рідні намагаються побільше говорити з дівчиною.

Саша Попова вийшла з коми, але наразі не опритомніла
Фото: www.segodnya.ua

19-річна Олександра Попова, яку жорстоко побили в Миколаєві, зі стану коми вийшла, однак іще не опритомніла.

Про це 23 травня на прес-конференції повідомила її матір Алла Гудзь.

"Поки що Саша не впізнає нікого, - сказала пані Гудзь. - Дуже реагує, коли масаж їй роблять. На біль реагує ... Буває день - просто відпочиває, спить. Поки такий стан".

Як повідомив адвокат дівчини Володимир Тімошин, Сашу Попову переведено в іншу палату, до апаратів вона не підключена, самостійно дихає, матір постійно поруч із нею.

"Найкраща реабілітація, як кажуть лікарі, постійне спілкування з дівчиною, щоб вона чула рідний голос. Постійний масаж, фізіопроцедури", - зазначив адвокат.

Він повідомив, що в понеділок фонд Ріната Ахметова "Розвиток України", який оплачує лікування Попової, переказав іще 68 тис. грн на придбання обладнання.

"Не тільки в нашій лікарні, але в багатьох лікарнях Україні немає приміщень, де повністю відсутні мікроби, - зазначив Тімошин. - Тому було оплачено обладнання. Його буде встановлено в палаті Саші. Це спеціальний кондиціонер, спеціальний іонізатор повітря, який очищатиме повітря і вбиватиме мікробів. Як кажуть лікарі, Саша сьогодні нагадує маленьку новонароджену дитину, яка може підхопити будь-яку інфекцію".

Як повідомляли, в ніч на 10 березня Сашу Попову в одному з барів Миколаєва побив 22-річний місцевий житель. Відтоді дівчина перебувала в стані коми в Миколаївській лікарні швидкої медичної допомоги.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram