ГоловнаПолітика

Суд переніс справу Луценка через неявку потерпілого

Екс-міністр залишиться в Лук'янівському СІЗО щонайменше до 1 червня.

Суд переніс справу Луценка через неявку потерпілого
Фото: Макс Левин

Печерський райсуд Києва ухвалив не продовжувати розгляд кримінальної справи проти екс-міністра внутрішніх справ Юрія Луценка без постраждалого Валентина Давиденка.

Про це заявила суддя Ганна Медушевська.

"Застосувати приведення на судове засідання 1 червня... до потерпілого Давиденка", - заявила Медушевська.

Таким чином, суд зобов'язав Генеральну прокуратуру України забезпечити явку потерпілого на судове засідання 1 червня о 8:30.

Раніше під час судового засідання суддя винесла на обговорення питання про можливість продовжувати судове засідання за відсутності потерпілого.

Прокурори висловили думку, що необхідно продовжити судове засідання. Сторона захисту й підсудні висловилися категорично проти продовження засідання за відсутності Давиденка. Луценко зазначив, що Давиденко не є постраждалим, це "лише домисли прокуратури".

Нагадаємо, суд розглядає порушення під час розслідування отруєння 2004 року екс-президента Ющенка. Луценко та ще двоє фігурантів справи звинувачуються в незаконному продовженні до 18 місяців оперативно-розшукових заходів щодо Валентина Давиденка - колишнього водія екс-заступника глави СБУ Володимира Сацюка, на дачі якого могли отруїти Ющенка.

Напередодні набув чинності вирок Луценка у іншій справі, проте до місця відбування покарання з Лук'янівського СІЗО його не відправили через те, що залишається незавершеною справа про стеження.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram