ГоловнаПолітика

Москаль: син Щербаня скоїв убивство

Руслан Щербань нібито вбив людину на полюванні.

Москаль: син Щербаня скоїв убивство
Руслан Щербань
Фото: segodnya.ua

Нардеп від "НУ-НС" Геннадій Москаль заявив, що Руслана Щербаня змусили звинуватити екс-прем'єра Юлію Тимошенко у вбивстві батька в обмін на уникнення відповідальності за злочин.

Про це повідомляє прес-служба Москаля.

"18 лютого цього року біля села Сидорово Слов'янського району Донецької області був знайдений труп 26-річного мешканця Донецька Дроздова", - говорить депутат.

"Смерть настала в результаті вогнепального поранення в груди. Від співробітників МВС, яким можна довіряти, мені стало відомо, що вбивство Дроздова в лісі під час полювання скоїв Руслан Щербань (син убитого 1996 р. народного депутата Євгена Щербаня) зі своїм товаришем", - йдеться в повідомленні прес-служби.

"Міністерство внутрішніх справ повністю закрило цей випадок від громадськості, ретельно контролює, щоб жодна інформація не потрапила в ЗМІ і намагається сфальсифікувати кримінальну справу", - зазначає Москаль.

"Провину за вбивство планується покласти на водія Щербаня-молодшого - Новикова, який вже погодився на це (інформація з неофіційних джерел) за велику винагороду", - уточнив депутат.

"За уникнення кримінальної відповідальності Щербаня-молодшого примусили оприлюднити в ЗМІ наклепницьку заяву про причетність Юлії Тимошенко до вбивства його батька", - заявив Москаль.

Депутат додав, що всю інформацію виклав у депутатських зверненнях до Генпрокурора та міністра внутрішніх справ з проханням всебічно перевірити ці факти і не допустити фальсифікації кримінальної справи.

Нагадаємо, раніше син покійного бізнесмена і політика Євгена Щербаня направив лист послу США в Україні Джону Теффту, в якому звинуватив Юлію Тимошенко у вбивстві свого батька.

На підставі цього листа, надісланого і до ГПУ, було поновлено справу про вбивство Євгена Щербаня, під час розслідування якого планують допитати Юлію Тимошенко.

У Генеральній прокуратурі пообіцяли найближчим часом звинуватити Юлію Тимошенко у вбивстві Євгена Щербаня.

Щербань загинув від рук найманих убивць у донецькому аеропорту 3 листопада 1996 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram