ГоловнаПолітика

Луценко відмовився дебатувати в суді

Екс-міністр МВС заявив, що має підстави звинувачувати Генпрокуратуру.

Луценко відмовився дебатувати в суді
Фото: Макс Левин

Юрій Луценко не дебатуватиме на засіданні Апеляційного суду з розгляду його скарги на вирок Печерського райсуду.

Про це заявив сам екс-міністр внутрішніх справ України.

"У своїй промові на дебатах я не дебатуватиму, я звинувачуватиму", - заявив Луценко. Він також підкреслив, що має всі підстави звинувачувати керівництво Генеральної прокуратури.

Він пояснив, що слідство не мало жодних підстав змінювати йому запобіжний захід. "Я звинувачую в тому, що мене антиконституційно, всупереч КПК, заарештували 26 грудня", - заявив Луценко.

Також екс-міністр звинуватив Печерський райсуд Києва і його голову Інну Отраш "у фальсифікації комп'ютерного відбору, який нібито визначив для розгляду справи суддю Вовка".

Юрій Луценко пояснив, що суддю Сергія Вовка не повинні були допустити до комп'ютерного відбору, оскільки тоді він сам був фігурантом кримінальної справи. Отже, заявив Луценко, Генпрокуратура призначила суддю, яким можна було маніпулювати і говорити: "Саджай Луценка або сядеш сам". "Це неможливо, це правовий ідіотизм", - наголосив він.

Окрім того, Юрій Луценко звинуватив Печерський райсуд у грубому порушенні його конституційних прав, а саме - коли під час судового слідства не було допитано 50 свідків з боку звинувачення.

Луценко пояснив це тим, що свідків не викликали, оскільки вони не могли надати фактичні дані, які підтверджують його провину.

Також він звинуватив Печерський райсуд у тому, що протягом свого перебування під вартою позбавлений належної медичної допомоги.

Аналогічне звинувачення Луценко висунув і керівництву Лук'янівського СІЗО.

Нагадаємо, Апеляційний суд Києва 16 травня продовжив розгляд апеляції екс-міністра внутрішніх справ України Юрія Луценка на вирок Печерського районного суду, за яким колишній міністр засуджено до 4 років позбавлення волі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram