ГоловнаПолітика

Житлові комплекси в Києві будуватимуть одночасно зі школами та дитсадками

Забезпеченість киян житлом зросте на 30% до 2025 року.

Житлові комплекси в Києві будуватимуть одночасно зі школами та дитсадками
Фото: www.zotouakinita.gr

Підготувати у складі Генерального плану регламентну частину, яка встановить у місті певні обов'язкові нормативи будівництва, що передбачають при забудові мікрорайонів одночасне створення зелених зон, зведення шкіл, дитсадків.

Така пропозиція надійшла під час наради за участю фахівців галузі та членів робочої групи з координації робіт із розробки Генерального плану розвитку Києва і його приміської зони до 2025 року.

Під час наради учасники зосередилися на питаннях, пов'язаних із будівництвом у Києві нового житла. За словами заступника начальника ГУ містобудування та архітектури КМДА Андрія Куделіна, на сьогодні забезпеченість киян житлом становить 21,4 кв. м на одного мешканця столиці. "До 2025 року цей показник становитиме близько 27,5 кв. м на особу, а це перевищує поточний показник майже на 30%", - зазначив А. Куделін.

Для вирішення "житлового питання" киян проектом Генплану заплановано і будівництво нових будинків, і реконструкцію застарілого житлового фонду. Крім того, проект передбачає, що місто стимулюватиме зведення будівельниками недорогого житла. На думку розробників проекту, такий підхід поряд із розробкою ефективного механізму іпотеки дозволить значно знизити ціни на житло в столиці, а отже, зробити його доступним для пересічних киян.

Крім того, місто не відмовляється від будівництва житла для киян, які чекають на поліпшення житлових умов, перебуваючи на квартирному обліку. Десяту частину такого житла будуватимуть за бюджетні кошти.

Як повідомляли, голова Київміськадміністрації Олександр Попов ініціював проведення референдуму з ключових питань Генерального плану Києва. На думку мера, ухвалити Генеральний план Києва на рівні чиновників, міських депутатів було б неправильним. "Це саме той документ, який повинні схвалити самі кияни. Щоб попередити злочинні дії окремих представників влади та вберегти майно київської громади на багато років уперед, Генеральний план столиці спочатку потрібно обов'язково обговорити на рівні районів, а також мікрорайонів, і затвердити на загальному київському референдумі", - сказав О. Попов.

Ініціативна група, до складу якої увійшов і сам глава міста, сформувала перелік питань, які пропонують винести на референдум. Зокрема, в "транспортній частині" киянам запропонують підтримати будівництво нових транспортних переходів через Дніпро, автодорожніх тунелів, багаторівневих транспортних розв'язок, будівництво комплексу автопаркінгів, запобігання паркування автомобілів на дорогах і тротуарах, пріоритетний розвиток мережі метро та інших видів міського комунального транспорту тощо.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram