ГоловнаПолітика

Українську сторону в справі Луценка представляє Лутковська

У Європейському суді з прав людини (ЄСПЛ) на слуханні за скаргою екс-міністра внутрішніх справ України Юрія Луценка головує представник Люксембурга - суддя Дін Шпільманн (Dean Spielmann).

Українську сторону в справі Луценка представляє Лутковська
Фото: news2000.com.ua

У повідомленні ЄСПЛ зазначено, що скаргу розглядає Палата суддів у складі восьми осіб, не рахуючи головуючого.

Так, до складу Палати суддів входять Елізабет Фура-Сандстрем (Elisabet Fura-Sandström, Швеція), Карел Юнгвірт (Karel Jungwiert, Чехія), Марк Віллігер (Mark Villiger, Ліхтенштейн), Енн Пауер-Форді (Ann Power-Forde, Ірландія), Ганна Юдківська (Україна), Андре Потоки (André Potocki, Франція), Бошян Зупанчіч (Boštjan Zupančič, Словенія) та Анжеліка Нюссбергер (Angelika Nußberger, Німеччина).

Українську сторону представляють: із боку держави - Урядовий уповноважений у справах ЄСПЛ Валерія Лутковська, з боку Ю. Луценка - українські адвокати Валентина Теличенко та Ігор Фомін.

У повідомленні ЄСПЛ наголошено, що у квітні 2012 року суд надіслав в Україну запит, в якому просив відповісти на низку запитань, зокрема про те, чи було затримано Юрія Луценка в інших цілях, аніж передбачено ст. 5, та з порушенням ст. 18 Конвенції з прав людини, з огляду на його активну участь у політичному житті в Україні та опозицію до уряду.

Після слухань суд розпочне обговорення в закритому режимі. Рішення у справі буде винесено пізніше.

Нагадаємо, сьогодні, 17 квітня, Європейський суд із прав людини розпочав розгляд скарги екс-міністра МВС Юрія Луценка, який вважає утримання його під вартою

незаконним.

Як відомо, 27 лютого Печерський суд Києва засудив Луценка до чотирьох років позбавлення волі з конфіскацією майна за перевищення службових повноважень на посаді міністра внутрішніх справ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram