ГоловнаПолітика

ДАІ почала "пресувати" акцію таксистів біля Кабміну

ДАІ перешкоджає акції проти монополізації ринку таксі в Києві, що відбувається біля приміщення Кабінету Міністрів.

ДАІ почала "пресувати" акцію таксистів біля Кабміну
Фото: http://delo.ua/

Про це пише "Дело".

Об 11:00 таксисти організували колону з 50 машин, яка їздить навколо Кабміну, вулицями Хрещатик, Грушевського, Інститутській. На автомобілях - українські прапори і плакати з зображеннями міністра інфраструктури Бориса Колеснікова та голови КМДА Олександра Попова та з написом "ТАКСІ ДВА ЛІЧИЛЬНИКА".

Однак через 30 хвилин після початку акції влада вирішила перервати автомітинг, підключивши до цього ДАІ.

Наприклад, співробітники державтоінспекції почали штрафувати водіїв за звуковий сигнал. Як повідомляє кореспондент "Дела", два полковники дали завдання автоінспекторам силоміць зупинити акцію протесту таксистів. Зокрема, полковник міліції дав завдання співробітникові ДАІ оформити протокол на один з автомобілів. На запитання водія, в чому його провина, сержант міліції заявив, що водій сигналив без причини, а це заборонено Правилами.

Крім того, сержант сказав, що полковник дав йому наказ, а "накази полковника під час президентства В. Януковича не обговорюють". Одночасно полковник по рації дав наказ пригнати евакуатор.

Ця подія викликала ажіотаж журналістів і до місця події підтягуються даівці.

Нагадаємо, організаторами акції протесту є низка громадських організацій, зокрема громадський рух "Спільна справа", громадські організації "Громадянській опір", "Київський бізнес-клуб", "Таксі столиці" за участю асоціації вболівальників "Фан-клуб" України.

Як повідомив координатор ГО "Спільна справа" Олександр Данилюк, учасники акції протестуватимуть проти пропозицій з реформування ринку таксомоторних перевезень, що їх напрацювала робоча група, створена за участю Київської міськдержадміністрації і Міністерства інфраструктури. Реформа передбачає, що автомобілі таксі повинні бути однієї марки й одного кольору, має здійснюватися щоденний медичний огляд водіїв, технічний огляд рухомого складу перед виїздом тощо. Внаслідок цього мінімальна вартість проїзду по місту підвищиться з 25 до 65 грн., а тарифи - з 2,5-4 до 11 грн. за кілометр.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram