ГоловнаПолітика

Гігієнічні прокладки як дзеркало українських мас-медіа

Мені уже давно не було так соромно, як сьогодні. За приналежність до спільноти, яка називається «журналістським цехом України». За те, що мої колеги по цьому цехові втрачають решти елементарної порядності та здорового глузду.

Гігієнічні прокладки як дзеркало українських мас-медіа
Фото: witcheemon.deviantart.com

Я особисто уже дуже давно не маю жодних ілюзій щодо існування міфічної «корпоративної солідарності». Яке там! Ми – банка з павуками, де кожен сам за себе і щиро не любить усіх інших. Але з цим якось можна миритися, списуючи щось на конкуренцію, щось на загальні болячки незрілого суспільства. А на що списати хворобливе смакування бруду?

...Мабуть, уся країна знає про історію молодого луганського депутата Романа Ландика, який тягав за волосся та лупцював у ресторані дівчину.

Читачі LB.ua знають, як його рідний батько – народний депутат від ПР Володимир Ландик – організовував операції з порятунку сина.

Сидячи у сесійному залі парламенту, цей «законотворець» роздавав вказівки за допомогою СМС, як реагувати на інтернет-форумах на повідомлення про його сина. Отримуючи за цей цікаво і змістовно проведений робочий час чималеньку зарплатню депутата ВР.

Фотокореспонденту LB.ua вдалося зафіксувати це захопливе листування.

Все, чим займається народний депутат в робочий час, тим більше під час сесійного засідання парламенту є сферою публічної політики. І ми як ЗМІ не просто маємо право – ми повинні інформувати суспільство про це. Тим більше, йдеться не про якусь любовну інтрижку чи побутові справи, а про одну з найрезонансніших кримінальних справ останнього часу. А якими резонами керувалися наші колеги, коли робили новину з огидного та беззмістовного висловлювання Володимира Ландика, який зажадав, аби шеф-редактор LB.ua Соня Кошкіна «оприлюднила свої гігієнічні прокладки»?

Фото: sannews.com.ua

До самого Ландика питань нема: його син б´є дівчину, сам тато на щастя лише хамить. У першу чергу моє запитання до Радіо «Свобода», кореспондент якого «добув» такий цікавий та змістовний коментар. Де в цьому випадку подівся Ваш, колеги, принцип: «Передачі і публікації повинні завжди зберігати спокійний і поміркований тон, виявляти приклад цивілізованого і виваженого діалогу та поваги до прав людини. Передачі і публікації не повинні містити образи за релігійними, етнічними, соціально-економічними або культурними ознаками стосовно будь-яких осіб чи груп та повинні зберігати загальноприйняті стандарти етики і тактовності»? Аналогічне питання до колег з «Української правди» та інших «респектабельних» ЗМІ, які радо кинулися цитувати слова покидька. Ви почали керуватися у своїй діяльності принципами "бульварної" преси? До слова, головними редакторами «Української правди» та київського бюро «Свободи» є жінки. ОК, не спрацювала корпоративна солідарність – а де ж солідарність гендерна?

Гидко, пані та панове. Гидко. Іншого слова не знаходжу. До вашого відома, спершу перл про прокладки з'явився у коментарі під новиною про СМС-переписку Ландика-старшого на LB.ua. Коментарі користувачів на сторінках інтернет-ЗМІ вкрай рідко вирізняються вишуканістю, але цей вирізнявся навіть на тлі решти фекальних мас. Наші колеги не посоромилися зробити з цього гівна «новину»…

До того, що наші політики – аморальні та хамовиті негідники, ми уже звикли. Тепер ще потрібно звикнути до того, що респектабельні ЗМІ перетворюються на каналізацію.

Олег БазарОлег Базар, головний редактор LB.ua
Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram