ГоловнаЕкономікаБізнес

Режисер серіалу "Слуга народу" Олексій Кірющенко отримує багатомільйонні замовлення від держструктур, – Bihus.Info

Наразі найбільша угода, вартістю 521 млн гривень, укладена з КП "Дніпроводоканал". 

Режисер серіалу "Слуга народу" Олексій Кірющенко отримує багатомільйонні замовлення від держструктур, – Bihus.Info
Олексій Кірющенко та журналістка Марія Землянська
Фото: Скріншот з відео

Режисер і сценарист серіалу "Слуга народу" Олексій Кірющенко став співвласником компанії "Ел-енерго", а також має частки у компаніях, що виробляють БпЛА.

Про це йдеться у розслідуванні Bihus.Info.

Зазначається, що у серпні 2023-го Кірющенко отримав частку 49% у компанії "Ел-енерго", ще 51% отримав Олександр Хандрига.

Створена у вересні 2022 "Ел-енерго" ліцензію на постачання електроенергії отримала у листопаді, але до приходу нових власників діяльності не вела.

Після приходу Кірющенка і Хандриги і до квітня 2024-го встигла укласти 12 контрактів на постачання електроенергії комунальним підприємствам та державним структурам. В результаті сума замовлень склала 774 млн гривень (вартість з урахуванням змін до контрактів станом на 10.05.2024). 

Втім, більшість угод були укладені до кінця року, відповідно ціна і обсяги постачання ще можуть бути змінені.

Наразі найбільша угода, вартістю 521 млн гривень, укладена з КП "Дніпроводоканал" Дніпровської міськради.

Крім того, у вересні 2023-го Кірющенко разом з Артемом Колюбаєвим (колишній бізнес-партнер з кіновиробництва голови ОП Андрія Єрмака) став співвласником компанії-виробника БпЛА Culver. Обидва вони отримали в компаніях, які входять в Culver, по 5%.

Кірющенко відмовився спілкуватися з журналістами про свій новий електробізнес.

  • Олексій Кірющенко народився в Україні, але тривалий час жив і працював в Росії. Він співпрацював з проектами студії "Квартал 95" (серіали "Свати", "Папік", "Слуга народу").
  • Після перемоги на президентських виборах 2019 року Володимира Зеленського Кірющенко долучався до розробки концепції телеканалу для окупованих територій "Дом".
  • Також він був членом наглядової ради Українського культурного фонду, і, за даними журналістів, входив до складу комісії, яка обирала кінопроекти для державного фінансування.
Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram