ГоловнаЕкономікаДержава

Рада Євросоюзу подовжила на пів року санкції проти Росії

Запроваджені у 2014 році санкції були значно розширені після російського широкомасштабного вторгнення в Україну у лютому 2022 року.

Рада Євросоюзу подовжила на пів року санкції проти Росії
Фото: rada.gov.ua

Сьогодні Рада ЄС вирішила продовжити на шість місяців, до 31 липня 2023 року, обмежувальні заходи, спрямовані проти окремих секторів економіки Росії.

Про це йдеться на сайті Ради Євросоюзу.

Згідно з повідомленням, санкції, що були запроваджені у 2014 році у відповідь на дії Росії, що дестабілізують ситуацію в Україні, були значно розширені з лютого 2022 року через неспровоковану та невиправдану військову агресію РФ проти України.

Наразі вони складаються з широкого спектру галузевих заходів, включаючи обмеження торгівлі, фінансів, технологій і товарів подвійного призначення, промисловості, транспорту та предметів розкоші. Санкції також охоплюють заборону на імпорт або транспортування морської сирої нафти та певних нафтопродуктів з Росії до ЄС, санкції проти кількох російських банків, а також призупинення мовлення та ліцензій кількох підтримуваних Москвою каналів дезінформації.

 

Окрім економічних санкцій проти Російської Федерації, ЄС ввів різні типи заходів у відповідь на дестабілізуючі дії РФ проти України. Серед них:

  • обмеження економічних відносин із незаконно анексованим Кримом і містом Севастополь, а також непідконтрольними українському уряду територіями Донецької та Луганської областей;
  • індивідуальні обмежувальні заходи (заморожування активів і обмеження на поїздки) щодо широкого кола фізичних та юридичних осіб, а також дипломатичні заходи.

Нагадаємо, 25 січня посли ЄС затвердили продовження усіх застосованих Євросоюзом економічних санкцій проти РФ за агресію проти України. 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram