ГоловнаЕкономікаДержава

Білий дім може заборонити імпорт російської нафти до США без аналогічних кроків з боку ЄС

Німеччина, найбільший покупець російської нафти, відкинула плани заборонити імпорт енергоносіїв.

Білий дім може заборонити імпорт російської нафти до США без аналогічних кроків з боку ЄС
Фото: Интерфакс

Адміністрація президента Байдена готова вдатися до заборони імпорту російської нафти до США, навіть якщо аналогічні санкції не застосують союзники в Європі.

Про це повідомляє Reuters із посиланням на свої джерела. 

Сьогодні президент Джо Байден провів відеоконференцію з лідерами Франції, Німеччини та Сполученого Королівства і обговорив з ними, серед іншого, питання заборони імпорту нафти з Росії.

Білий дім також веде переговори з лідерами Конгресу, які працюють над прискореним ухваленням закону про заборону російського імпорту. 

Можновладний американський чиновник сказав Reuters, що остаточного рішення ще не прийнято, але «імовірно, якщо це станеться, рішення ухвалять лише США».

За інформацією Reuters, Німеччина, найбільший покупець російської нафти, відкинула плани заборонити імпорт енергоносіїв.

Німеччина прискорює свої плани розширення використання альтернативних джерел енергії, але не може зупинити імпорт російських енергоносіїв за одну ніч, заявив у понеділок канцлер Німеччини Олаф Шольц.

Нагадаємо, після вторгнення Росії в Україну Білий дім запровадив санкції щодо експорту технологій на російські нафтопереробні заводи та газопровід «Північний потік-2». 

Раніше держсекретар США Ентоні Блінкен заявив, що США «дуже зацікавлені в деградації російської енергетики» та зниженні залежності від російської енергетики в довгостроковій перспективі. 

1 березня про заборону імпорту російської нафти оголосив прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо.

Ймовірна заборона купівлі нафти і газу РФ зробить життя дорожчим, але це ціна, яку треба заплатити, заявила глава МЗС Британії Елізабет Трасс. 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram