ГоловнаЕкономікаБізнес

АМКУ зібрав докази монополії Roshen на ринку патоки

Ухвалення рішення заплановане на 21 грудня.

АМКУ зібрав докази монополії Roshen на ринку патоки
Фото: www.myvin.com.ua

Антимонопольний комітет наступного тижня збирається визнати групу компаній, які належать Олексію Порошенку та входять до групи Roshen, монополістом на ринку патоки.

Про це повідомляється на сайті АМКУ.

Комітет у 2020 році відкрив справу проти компаній "Інтерстарч Україна", "Дніпровський крохмалепатоковий комбінат" та "Інтеркорн Корн Просессінг Індастрі" за ознаками зловживання монопольним становищем на ринку крохмальної патоки та сиропів протягом 2018 – 2020 років.

Ухвалення рішення заплановане на 21 грудня.

Поданням, зокрема, пропонується визнати, що ці компанії займали монопольне становище на загальнодержавному ринку первинної реалізації патоки та сиропів, а також вчинили два порушення законодавства у вигляді зловживання своїм становищем.

Згідно з висновками АМКУ, протягом 2018 року вказані компанії групи Roshen встановлювали різні ціни, а також різні умови придбання патоки для кондитерських фабрик. У 2019 році, посиливши ринкову позицію через заборону імпорту з Росії патоки (сиропів), група підвищила ціни на патоку власного виробництва для всіх покупців.

Нагадаємо, восени 2019 року експрезидент і чинний нардеп Петро Порошенко почав переписувати кондитерський бізнес на старшого сина Олексія.

Корпорація Roshen має фабрики у Вінниці, Києві та Кременчуці. Раніше в компанії також було підприємство в Маріуполі, яке було закрито взимку 2014 року і згодом ліквідовано. За кордоном у Roshen є підприємства в Угорщині, Росії (арештовані) і Литві.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram