ГоловнаЕкономікаДержава

"Укренерго" спростувало можливість віялових відключень світла через морози

Обмеження, якщо будуть потрібні, торкнуться тільки промисловості.

Фото: Макс Требухов

"Укренерго" спростувало чутки про те, що через сильні морози в Україні можуть початися віялові відключення електроенергії.

У п'ятницю зранку колишній депутат Верховної Ради Сергій Висоцький виклав у фейсбуці листа "Укренерго" до в.о. міністра енергетики Юрія Вітренка з прохання погодити застосування графіків обмеження споживання електричної потужності (ГОП) на період 14-19 січня.

"Укренерго просить міністерство погодити план віялових відключень електроенергії", - так Висоцький інтерпретував цього листа.

Фото: facebook.com/sergey.vysotsky

Але "Укренерго" пояснило, що інструмент ГОП не стосується "віялових відключень" (графіка аварійних відключень, ГАВ) і не передбачає відключення споживачів.

ГОП передбачає зниження потужності споживання окремих промислових підприємств, де це є можливим, без порушення їхніх технологічних процесів.

"При цьому, виходячи з поточної ситуації в енергосистемі, введення таких графіків під час періоду низьких температур також не планується", - повідомила пресслужба "Укренерго".

Цьому сприятиме включення з 15 січня 5-го енергоблоку Запорізької АЕС, а також продовження роботи 1-го енергоблоку ЗАЕС до кінця доби 22 січня, коли морози вже мають минути.

"Укренерго" є оператором системи передачі України. Компанія забезпечує баланс виробництва і споживання електроенергії і потужності в енергосистемі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram