ГоловнаЕкономікаДержава

Четвертий завод "Укрспирту" пустили з молотка

ФДМ провів аукціон з продажу Лопатинського спиртового заводу, що на Львівщині.

Четвертий завод "Укрспирту" пустили з молотка
Лопатинський спиртзавод
Фото: ubr.ua

У Фонді держмайна України провели аукціон з продажу Лопатинського спиртового заводу.

Про це повідомила пресслужба ФДМ.

"Нещодавно завершився аукціон з продажу майна Лопатинського МПД та зберігання спирту (Львівська область). Це вже четвертий об'єкт спиртової галузі, для якого нам вдалося залучити приватного інвестора", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що за завод на торгах 28 жовтня в системі "Прозорро. Продажі" змагалися чотири компанії, а стартова ціна зросла у 2,7 разів - з 18,7 млн гривень до 50 млн гривень. Найбільшу ціну запропонувало київське ТОВ "Офіс інвестицій".

Після підписання протоколу про результати аукціону, укладання договору купівлі-продажу та проведення повного розрахунку процес приватизації Лопатинського МПД вважатиметься офіційно завершеним.

Лопатинський спиртзавод
Фото: spfu.gov.ua
Лопатинський спиртзавод

"До кінця тижня очікуємо проведення ще чотирьох аукціонів з продажу об'єктів спиртової галузі: два завтра і два - у п'ятницю", - додали в ФДМ.

Нагадаємо, у вересні Фонд держмайна розпочав масштабну приватизацію державних підприємств, що входять до ДП "Укрспирт" та Державного концерну "Укрспирт".

У грудні минулого року президент Володимир Зеленський підписав свій законопроєкт, який передбачає скасування державної монополії на виробництво спирту. З 1 липня 2020 року виробляти спирт зможе будь-яка компанія, яка отримає необхідну ліцензію. 

Перші заводи "Укрспирту" повинні були виставити на аукціон до 15 травня 2020 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram