ГоловнаЕкономікаДержава

За будівельними об'ємами аеропорт "Одеса" готовий на 100%, - Труханов

Новий аеродромний комплекс планують відкрити у вересні-жовтні.

За будівельними об'ємами аеропорт "Одеса" готовий на 100%, - Труханов
Фото: пресс-служба

Готовність міжнародного аеропорту "Одеса" за основним будівельними об'ємами виконана на 100%. Про це заявив мер Одеси Геннадій Труханов. При цьому він нагадав, що роботи зі створення сучасного, безпечного, повнофункціонального аеродромного комплексу почалися лише у 2017 році, повідомляє "РБК-Україна".

"Міжнародний аеропорт "Одеса" – це приклад комплексної роботи та ефективної взаємодії державної та місцевої влади. Перед нами стояло завдання побудувати не просто сучасний комплекс, а зробити його максимально комфортним для пасажирів", – сказав мер Одеси.

За його словами, сьогодні готовність об'єкту за основним будівельними об'ємами виконана на 100 %, побудована нова злітно-посадкова смуга довжиною 2800 метрів, побудовані перони для стоянки 8 літаків, встановлено найсучасніше світлосигнальне обладнання та устаткування, що забезпечує навігацію в районі аеропорту і зліт-посадку повітряних суден (всепогодний аеропорт).

Зараз ведуться монтаж і пусконалагоджувальні роботи супутнього обладнання, закінчується будівництво зливової каналізації й насосної станції.

"Мерія й далі підтримуватиме розвиток аеропорту як головних повітряних воріт південного регіону України. Ми зосередимося на реалізації спільних програм аеропорту з міським комітетом туризму стимулювання індивідуального групового туризму з країн ЄС, Близького Сходу, Кавказу, Середньої Азії в наш регіон", – заявив Труханов.

У вересні-жовтні цього року новий аеродромний комплекс аеропорту Одеса буде готовий прийняти перші літаки й перших пасажирів. Примітно, що Одеса – єдине місто в Україні, який в умовах карантину розширив географію польотів.

"Перед нами стояло складне амбітне завдання – створити в Одесі безпечний, комфортний, всепогодний, міжнародний аеродромний комплекс. І ми з цим завданням впоралися. Зробивши це з любов'ю до нашого міста, до жителів і гостей Одеси", – додав Труханов.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Одесі активно ведеться робота з реконструкції парку "Преображенський" та міського зоопарку.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram