ГоловнаЕкономікаДержава

У Держінспекції містобудування буде не більше як 30% співробітників розформованої ДАБІ, - голова відомства

Глава Держінспекції анонсував повноцінний запуск нового органу на кінець червня - початок липня цього року.

У Держінспекції містобудування буде не більше як 30% співробітників розформованої ДАБІ, - голова відомства
Юрий Васильченко
Фото: ukrinform.ua

У результаті містобудівної реформи після розформування Державної архітектурно-будівельної інспекції (ДАБІ) на три незалежні органи в штат Державної інспекції містобудування України (ДІМУ) зможуть влаштуватися не більше як 30% співробітників старої ДАБІ. Про це в прямому ефірі телеканалу «Україна 24» заявив керівник новоствореної ДІМУ Юрій Васильченко.

«Прийнято рішення, що в новій структурі Держінспекції містобудування буде не більше як 30% старих кадрів із ДАБІ. Тому що треба оновити склад [інспекції], але «під нуль» усіх звільнити неможливо. У такому випадку виплата двомісячної допомоги з'їсть весь бюджет і нові органи не будуть створені», – сказав глава Держінспекції, відповідаючи на питання ведучих про набір кадрів.

За словами Юрія Васильченка, для початку роботи Держінспекції містобудування та відновлення держархбудконтролю необхідно набрати в штат ДІМУ не менше як 30% співробітників.

Нагадаємо, раніше Васильченко заявляв про те, що Мінфін погодив кошторис ДІМУ на 2020 рік, а також план асигнувань та штатний розпис. Тоді ж глава Держінспекції анонсував повноцінний запуск нового органу на кінець червня – початок липня поточного року.

29 квітня Юрій Васильченко був призначений на посаду голови Державної інспекції містобудування України.

У березні цього року Президент України Володимир Зеленський ініціював початок реформи містобудівної галузі й заявив про ліквідацію скандально відомої ДАБІ.

13 березня 2020 року Кабінет Міністрів прийняв Постанову № 219 про ліквідацію ДАБІ та створення замість неї трьох нових центральних органів виконавчої влади: Державної інспекції містобудування України, Державного агентства з питань технічного регулювання в містобудуванні України та Державної сервісної служби містобудування України. 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram