ГоловнаЕкономікаБізнес

Коломойському відмовили в митах на російські нафтопродукти

Міжвідомча комісія відхилила заяву "Привату" і "Нафтогазу".

Коломойському відмовили в митах на російські нафтопродукти
Фото: kremenchug.ua

Міжвідомча комісія з питань міжнародної торгівлі відмовилася почати антисубсидарне розслідування щодо імпорту дизельного палива і скрапленого газу з Росії.

Про це пише профільне видання Enkorr.

Заяву з проханням почати розслідування подали компанії "Укртатнафта" Ігоря Коломойського, а також "Укрнафта" і "Укргазвидобування" з групи "Нафтогазу". Вони просили ввести загороджувальні мита на рівні 8,46% зі щорічним підвищенням до 25,4% до 2025 року.

"Комісія встановила, що зазначені в скарзі докази не є достатніми для відкриття антисубсидарного розслідування щодо імпорту в Україну окремих продуктів переробки нафтової сировини (дизпалива і зрідженого газу) походженням із Російської Федерації", – йдеться в повідомленні МКМТ, яке оприлюднене в газеті "Урядовий кур'єр".

За оцінками "Нафтогазовій асоціації України", у разі введення мит економіка України могла щорічно втрачати близько 11 млрд грн. Проти обмежень імпорту дизельного палива виступили галузеві об'єднання аграрних і металургійних підприємств.

Нагадаємо, що у 2019 році Кабінет Міністрів ввів спеціальне мито на імпорт із Росії дизельного палива (трубопровідним транспортом) й автогазу.

Рішення про введення обмежень на імпорт російських товарів, зокрема дизпалива, прийнято у відповідь на недружні дії з боку Російської Федерації, яка ввела санкції щодо України. 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram