ГоловнаЕкономікаДержава

Підвищення плати за переробку давальницької сировини дозволило ОПЗ заробити з березня додаткові 13,5 млн грн, - директор

Впровадження нових принципів закупівельної діяльності дозволило ОПЗ заощадити 23 млн грн упродовж травня - першої половини червня.

Підвищення плати за переробку давальницької сировини дозволило ОПЗ заробити з березня додаткові 13,5 млн грн, - директор
Фото: korrespondent.net

Підвищення плати за переробку давальницької сировини, яка відбулася в березні цього року, дозволило Одеському припортовому заводу заробити додатково 13,5 млн грн. Кошти були спрямовані на модернізацію ОПЗ, зокрема підвищення енергоефективності заводу. Про це повідомив в.о. директора ОПЗ Микола Синиця в авторській колонці "Нове життя одеського припортового заводу" для "Інтерфакс-Україна". 

"Додатковий фінансовий результат ОПЗ отримав від підвищення плати за переробку. За результатами переговорів з чинним постачальником давальницької сировини в березні вартість переробки тонни аміаку зросла на $2, а карбаміду - на $3. На цьому завод заробив близько 13,5 млн грн, які були спрямовані на модернізацію та підвищення його енергоефективності", - зазначив Синиця. 

Крім того, повідомляють, що впровадження нових принципів закупівельної діяльності дозволило ОПЗ заощадити 23 млн грн упродовж травня - першої половини червня. Нагадаємо, ОПЗ відновив свою роботу в серпні 2019 року. За цей період завод виробив понад 670 тис. тонн карбаміду і більш ніж 62 тис. тонн аміаку.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram