ГоловнаЕкономікаБізнес

Виконавча служба арештувала 93% акцій "Укртелекому" за борги перед Ощадбанком

Банк вимагає погашення 1,8 млрд гривень боргу.

Виконавча служба арештувала 93% акцій "Укртелекому" за борги перед Ощадбанком
Фото: ITC.ua

Виконавча служба наклала арешт на 93% акцій "Укртелекому" за борги ТОВ "ЕСУ" (власник пакета акцій "Укртелекому") перед Ощадбанком. Про це повідомила пресслужба банку.

"Арештовані акції "Укртелекому" повинні бути продані за процедурою виконавчого провадження з публічних торгів для погашення боргів ТОВ "ЕСУ" перед банком у розмірі майже 1,8 млрд грн", - заявили в банку.

Ощадбанк повідомив, що ТОВ "ЕСУ" прострочила погашення облігацій і не сплатило нарахований купонний дохід, у зв'язку з чим Ощадбанк стягнув заборгованість у судовому порядку. Судові процедури тривали майже два роки. "ЕСУ" намагалося в судовому порядку отримати розстрочку виконання рішень судів, однак Верховний Суд скасував її.

Пресслужба "Укртелекому" в коментарі "Інтерфаксу-Україна" повідомила, що "ЕСУ" поінформовано про порушені виконавчі провадження та шукає шляхи врегулювання ситуації, що склалася.

У 2015 році "Укртелеком" і Ощадбанк уклали договір, згідно з яким телекомунікаційна компанія зобов'язалася не пізніше 15 березня 2017 року вжити і оплатити облігації свого мажоритарного власника "ЕСУ" серії "С" на 1 млрд грн плюс накопичений за ним купонний дохід.

"Укртелеком" намагався в суді домогтися розірвання договору, але програв розгляд.

Нагадаємо, в 2011 році компанія "ЕСУ" (належить австрійській компанії EPIC, зараз Raga Establishment) викупила в держави компанію "Укртелеком", заплативши 10,57 мільярда гривень за 92,79% акцій. У 2013 році група компаній СКМ Ріната Ахметова викупила акції телеком-оператора.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram