ГоловнаЕкономікаБізнес

Кабмін і "Нафтогаз" погодили зменшення ціни на газ для населення

Раніше Гройсман пригрозив звільнити Коболєва через небажання знизити ціну на газ.

Кабмін і "Нафтогаз" погодили зменшення ціни на газ для населення
Фото: Радио Свобода

Кабінет Міністрів і НАК "Нафтогаз-України" погодили зменшення регульованої ціни на газ для населення і теплової генерації на травень 2019 року.

Прес-служба НАК повідомляє, що "Нафтогаз" і представники уряду розробили новий механізм визначення регульованої ціни. Новий механізм дозволяє зменшити вартість газу для населення і теплової генерації до рівня 8247 гривень за тис. куб. м.

Крім того, механізм передбачає, що якщо ринкова ціна газу для промислових споживачів нижче встановленої в постанові КМУ від 19 жовтня 2018 року, то ціна для населення відповідно знизиться.

Якщо ж ринкова ціна газу для промисловості зросте, то ціна для населення залишиться на цьому рівні.

Очікується, що зміни в діючі договори на продаж газу між "Нафтогазом" і всіма контрагентами, які купують газ відповідно до вимог Кабміну, будуть внесені протягом травня поточного року.

Раніше прем'єр-міністр Володимир Гройсман пригрозив звільнити голову "Нафтогазу" Андрія Коболєва, якщо до 24 квітня "Нафтогаз" не знизить ринкову ціну газу з 1 травня.

Нагадаємо, 16 квітня керівник газового підрозділу "Нафтогазу" Андрій Фаворов заявив, що з 1 травня ціни на газ для населення збільшаться до запланованого рівня близько 10 грн за кубометр, незважаючи на зниження ринкової ціни.

Знизити ціни на газ для населення уряд може тільки двома шляхами - надавши пряму вказівку "Нафтогазу" як акціонер або внісши зміни до постанови №867, яка передбачає державне регулювання цін на газ для населення (режим ПСО).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram