ГоловнаЕкономікаДержава

Білорусь обмежила експорт нафтопродуктів

Білоруські виробники - основне джерело постачання бензинів в Україні.

Білорусь обмежила експорт нафтопродуктів
Фото: belneftekhim.by

Білоруський концерн "Белнефтехим" обмежив експорт нафтопродуктів через погіршення якості продукції, що яку йому постачають.

Про це повідомило видання "Белта" з посиланням на слова заступника голови концерну Володимира Сизова.

"З урахуванням проведення посівної кампанії, наявних ризиків з переробки сировини з погіршеною якістю нами прийнято рішення про тимчасове обмеження поставок нафтопродуктів за експортними напрямками", - заявив Сизов.

Профільне українське видання enkorr пише, що "Белнефтехим" уперше поскаржився на погіршення якості експортної нафти марки Urals, що надходить через нафтопровід з Росії, 19 квітня. Окремі проби показували перевищення допустимої норми хлоридів у 100 разів.

У зв'язку зі сформованою ситуацією "Білоруська нафтова компанія" повністю припинила експорт світлих нафтопродуктів до нормалізації ситуації з поставками нафти.

"Поки що всі «світлі» йтимуть на внутрішній ринок, в експорті - пауза, скільки вона триватиме - невідомо", - цитує видання своє джерело.

У 2018 році частка білоруського дизельного палива в балансі українського ринку становила 33%. Білоруські виробники залишаються основним джерелом постачання бензинів в Україні. У 2018 році імпорт бензину з Білорусі в Україну становив 836,5 тис. тонн, що дорівнює 44% обсягу українського ринку.

Нагадаємо, з 1 червня Російська Федерація вводить заборону на експорт в Україну нафти і нафтопродуктів. Паливо і низку інших товарів, наприклад вугілля, постачатимуть тільки на підставі окремих спеціальних рішень.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram