ГоловнаЕкономікаДержава

​Франція дасть Україні в кредит €64 млн на забезпечення Маріуполя питною водою

​Франція дасть Україні в кредит €64 млн на забезпечення Маріуполя питною водою
Фото: Иван Станиславский

Україна планує підписати з Францією рамковий договір про кредит у розмірі 64 млн євро на проект із забезпечення Маріуполя питною водою.

На засіданні в четвер Кабмін схвалив проект угоди з урядом Франції про підтримку проекту з постачання питної води в Маріуполі і уповноважив міністра з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб Вадима Черниша підписати його.

Проект передбачає розроблення генерального плану з поліпшення системи водопостачання та водовідведення Маріуполя до 2040 року.

Передбачається, що 70% товарів і послуг для реалізації проекту будуть придбані у французької сторони.

Відсоткова ставка за кредитом становитиме 0,08% річних, пільговий період 10 років.

У пояснювальній записці до документа наголошується, що наявна схема водопостачання Маріуполя є частиною системи централізованого водопостачання Донецької області, яка морально і фізично застаріла і потребує значних фінансових ресурсів для проведення ремонту і модернізації.

У записці також наголошується, що Франція готова надати Україні вказаний кредит під державні та муніципальні гарантії.

Нагадаємо, вода, яка подається в квартири в Маріуполі, надходить з річки Сіверський Донець, яка кілька разів перетинає лінію розмежування. На тлі конфлікту в Донецькій і Луганській області інфраструктура перебуває не в найкращому стані. Маріуполь розташований в самому кінці ланцюга водопостачання.

У жовтні в Маріуполі запустили експериментальну установку зі зниження вмісту солі і жорсткості води, що надходить у місто.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram