ГоловнаЕкономікаБізнес

"Газпром" домовився з Туреччиною про продовження газопроводу "Турецький потік" до ЄС

Партнером по сухопутній ділянці стане компанія Botas.

"Газпром" домовився з Туреччиною про продовження газопроводу "Турецький потік" до ЄС

Російський "Газпром" і уряд Туреччини в суботу, 26 травня, підписали протокол про сухопутну ділянку газопроводу "Турецький потік" для постачання російського газу європейським споживачам.

Про це повідомила прес-служба "Газпрому".

Між "Газпромом" і турецькою компанією Botas також підписано угоду про основні умови і параметри будівництва цієї ділянки. Його вестиме спільна проектна компанія TurkAkim Gaz Tasima A.S., яка буде створена на паритетних засадах.  

Крім того, між ТОВ "Газпром експорт" і Botas були підписані документи з позасудового врегулювання поточного арбітражного спору за умовами контрактів на постачання російського природного газу турецьким споживачам. Арбітражний розгляд найближчим часом буде припинено.  

"Турецький потік" - проект газопроводу з Росії до Туреччини через Чорне море. Перша нитка газопроводу призначена для турецького ринку, друга - для країн Південної та Південно-Східної Європи. Потужність кожної нитки - 15,75 млрд куб. м газу на рік. Будівництво морської ділянки газопроводу, яке почалося 7 травня 2017 року, веде компанія South Stream Transport B.V. (100-процентне дочірнє товариство ВАТ "Газпром").        

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram