ГоловнаЕкономікаБізнес

Westinghouse продовжить постачати паливо на українські АЕС до 2025 року

Підписано новий договір, який передбачає розширення співпраці.

Westinghouse продовжить постачати паливо на українські АЕС до 2025 року
Загрузка кассет Westinghouse на ЗАЭС
Фото: energoatom.kiev.ua

Компанія Westinghouse продовжить постачати паливо на українські атомні електростанції до 2025 року. Про це повідомила прес-служба НАЕК "Енергоатом" у понеділок.

"Енергоатом" і Westinghouse Electric домовилися про продовження терміну дії угоди, що закінчується в 2020 році. Вона передбачає постачання ядерного палива для забезпечення семи з 15 українських атомних енергоблоків упродовж 2021-2025 років, що означає розширення і продовження дії поточного договору на шість енергоблоків.

Виробництво та збирання палива здійснюватимуть на підприємстві Westinghouse з виробництва палива в Вестеросі (Швеція), де існують виділені технологічні лінії винятково для виробництва палива для реакторів ВВЕР-1000. Постачання за договором почнеться на початку 2021 року, відразу ж після завершення чинної угоди.

Паливо Westinghouse постачають в Україну з 2005 року, коли перші шість збірок були завантажені в третій енергоблок Южно-Української АЕС. Енергоблок повинен повністю перейти на паливо американської корпорації в 2018 році. В середині червня 2016 року у п'ятому енергоблоці Запорізької АЕС також почалося завантаження ядерного палива виробництва компанії Westinghouse (ТВС-WR).

Директор Державного науково-технічного центру з ядерної та радіаційної безпеки Ігор Шевченко говорив, що під завантаження палива Westinghouse планують віддати шість енергоблоків - два блоки на ЮУАЕС і чотири на ЗАЕС.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram