ГоловнаЕкономікаФінанси

Високий суд Англії видав наказ про арешт активів Коломойського і Боголюбова у справі Приватбанку

Банк планує через суд стягнути з олігархів 2,5 млрд доларів.

Високий суд Англії видав наказ про арешт активів Коломойського і Боголюбова у справі Приватбанку

Високий суд Англії 19 грудня видав наказ про арешт активів колишніх власників Приватбанку Ігоря Коломойського і Геннадія Боголюбова.

Про це повідомила прес-служба Приватбанку.

"19 грудня 2017 Високий Суд Англії видав наказ про всесвітній арешт активів панів Коломойського і Боголюбова і шести компаній, які їм імовірно належать або перебувають під їх контролем. Наказ про арешт активів було видано на підставі наданих суду детальних доказів, які доводять, що панове Коломойський і Боголюбов вивели з банку майже 2 млрд дол. США шляхом проведення низки незаконних операцій, в результаті яких кошти переводилися на компанії, які їм таємно належали або перебували під їх контролем. Шляхом цього процесу Приватбанк планує повернути кошти, сума яких, разом з відсотками, становить понад 2,5 млрд дол. США ", - йдеться в заяві.

Нагадаємо, що за кілька днів до цього Солом'янський райсуд Києва за позовом Коломойського заборонив проводити розслідування виведення коштів (forensic audit) з Приватбанку перед націоналізацією.

Приватбанк перейшов у державну власність 21 грудня 2016 року, коли попередні власники - Ігор Коломойський і Геннадій Боголюбов - довели його до неплатоспроможності.

НАБУ розслідує кримінальне провадження за фактами можливого зловживання своїм службовим становищем посадовими особами Національного банку України, а також розтрати коштів Приватбанку в особливо великому розмірі, здійсненої менеджментом і власниками суттєвої участі банку (ч.2 ст. 364, ч.5 ст.191 КК України), внаслідок чого держава зазнала збитків у розмірі докапіталізації банку в сумі понад 100 млрд гривень. Справа стосується незаконного надання кредитів попередніми власниками і топ-менеджерами фінустанови.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram