ГоловнаЕкономікаФінанси

Луценко заявив про відсутність претензій до агентства Kroll, найнятого для перевірки ПриватБанку

У ГПУ немає кримінальних проваджень, які стосувалися б цієї компанії.

Луценко заявив про відсутність претензій до агентства Kroll, найнятого для перевірки ПриватБанку
Фото: Макс Требухов

Генеральна прокуратура не має претензій до детективного агентства Kroll, найнятого Національним банком для розслідування зловживань колишніх власників ПриватБанку.

Про це повідомив генпрокурор Юрій Луценко у фейсбуці.

За його словами, у вересні-грудня народний депутат Олександр Дубінін (пов'язаний з Ігорем Коломойським) подав кілька скарг на посадових осіб НБУ і ПриватБанку про зловживання службовим становищем під час закупівлі консультаційних послуг іноземних компаній у 2016-2017 роках.

У Національному антикорупційному бюро за цими заявами відкрили два кримінальні провадження, а пізніше об'єднали їх в одне. Генеральна прокуратура включила заяви у два провадження, які вже розслідувалися за фактами розтрати у 2008-2016 роках.

Протягом слідчих дій слідчі ГПУ отримали постанови про виїмку документів у НБУ і ПриватБанку, але після допиту посадових осіб НБУ й аналізу законодавства було прийнято рішення закрити обидва кримінальні провадження у зв'язку з відсутністю складу злочину. Виїмка документів чи обшуки в Kroll або інших аудиторських компаніях не знадобилися і не заплановані.

Тож в ГПУ немає кримінальних проваджень, які стосувалися б Kroll.

Нагадаємо, що наприкінці листопада Юрій Луценко зустрічався з бізнесменом Ігорем Коломойським в Амстердамі. Генпрокурор запевняє, що він зустрів Коломойського випадково. Незабаром після цього Солом'янський районний суд Києва заблокував forensic audit ПриватБанку.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram