ГоловнаЕкономікаФінанси

Коломойський прокоментував рішення суду про арешт його активів

"Це тимчасовий арешт на час розгляду справи в суді".

Коломойський прокоментував рішення суду про арешт його активів
Фото: Макс Левин

Бізнесмен Ігор Коломойський прокоментував рішення Високого суду Англії про арешт його активів і активів його компаньйона Геннадія Боголюбова.

"Це тимчасовий арешт на час розгляду справи в суді", - подає слова Коломойського ТСН.uа.

Рішення суду також прокоментував міністр фінансів Олександр Данилюк у фейсбуці. За його словами, Мінфін вітає "це позитивне рішення Англійського суду".

"На сьогодні держава фактично витратила майже 140 млрд грн на докапіталізацію ПриватБанку через те, що раніше з нього були виведені гроші або видані недостатньо забезпечені кредити, яких ніхто не повертає. Ці 140 млрд грн - це гроші кожного громадянина, кожного платника податків, і вони обов'язково мають бути повернуті в державний бюджет", - написав Данилюк у фейсбуці.

Нагадаємо, увечері в середу прес-служба ПриватБанку повідомила про те, що Високий суд Англії 19 грудня видав наказ про арешт активів колишніх власників ПриватБанку Ігоря Коломойського і Геннадія Боголюбова.

Наказ про арешт активів було видано на підставі наданих суду доказів того, що Коломойський і Боголюбов вивели з банку майже 2 млрд доларів. ПриватБанк розраховує повернути 2,5 млрд доларів з урахуванням відсотків.

ПриватБанк перейшов у державну власність 21 грудня 2016 року, коли попередні власники - Ігор Коломойський і Геннадій Боголюбов - довели його до неплатоспроможності.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram