ГоловнаЕкономікаБізнес

У Федерації роботодавців ПЕК закликали надати пріоритет блокам ТЕС на газовому вугіллі

Пріоритет українського вугілля позбавить Україну антрацитової залежності, вважає Руслан Богданов.

У Федерації роботодавців ПЕК закликали надати пріоритет блокам ТЕС на газовому вугіллі
Фото: newsprolife.com.ua

Заступник голови Федерації роботодавців паливно-енергетичного комплексу України Руслан Богданов привітав ініціативу Ради Оптового ринку електричної енергії встановити пріоритет блоків ТЕС, що працюють на українському вугіллі марки Г.

"Розвиток вітчизняної вугільної галузі має бути пріоритетом №1. Українське вугілля - це наше майбутнє. Якщо сьогодні почнемо вкладати в наші шахти, почнемо більше дбати про шахтарів, це дасть нам більше вугілля, а отже, імпортувати потрібно буде менше", - наводить слова Богданова видання "Экономические известия".

На думку експерта, такий захід сприятиме збільшенню видобутку українського вугілля і його споживання енергетичними компаніями.

"Збільшення видобутку, зі свого боку, буде стимулювати компанії переводити блоки на газове вугілля. Тож якщо поставимо в центр українське вугілля, то позбудемося антрацитової залежності. Важливо, щоб це розуміли всі - і влада, і компанії, і органи контролю", - підкреслив він.

20 вересня 2017 року Рада Оптового ринку електроенергії затвердила проект змін до Правил Оптового ринку (Протокол №26 від 20.09.2017), згідно з яким встановлюється пріоритет блоків теплової генерації, які працюють на вугіллі марки Г, перед блоками, які використовують антрацит.

13 грудня Антимонопольний комітет України поінформував про початок вивчення змін у Правила Оптового ринку електроенергії. Згідно з чинною процедурою, позитивний висновок АМКУ є необхідною умовою для затвердження НКРЕКП пріоритетності енергоблоків, які використовують українське вугілля.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram