ГоловнаЕкономікаБізнес

МІУ запропонувало створити в Ніжині та Білій Церкві аеропорти для лоукостерів

"Лоукости - це не трагедія для аеропорту, а шанс наростити обсяги перевезень".

МІУ запропонувало створити в Ніжині та Білій Церкві аеропорти для лоукостерів
Фото: wikipedia.org

Міністр інфраструктури України Володимир Омелян заявив, що для розвитку регіональних аеропортів критично важливим є залучення бюджетних авіакомпаній. При цьому в презентації "Авіаційна транспортна стратегія України до 2030 року", розміщеній на сайті Мінінфраструктури, вказано, що необхідно розвивати аеродроми Гостомель, Житомир, Ніжин і Біла Церква для лоукост-перевезень пасажирів до Києва і прилеглі населені пункти.

Про це пише профільне видання ЦТС.

"Розширення сегмента доступних авіаперевезень є запорукою розвитку авіаційної галузі. Лоукости або авіакомпанії, які готові працювати в низькому ціновому сегменті, - ключові фактори, які будуть стимулювати розвиток регіональних аеропортів, а також супутньої транспортної інфраструктури в Україні. Лоукости - це не трагедія для аеропорту, а шанс наростити обсяги перевезень, збільшити надходження від неавіаційної діяльності, поліпшити туристичну привабливість регіону і, як наслідок, стимулювати його економічний розвиток", - заявив міністр інфраструктури України Володимир Омелян 7 листопада під час наради в МІУ з представниками органів місцевої влади та керівниками аеропортів.

Міністр зазначив, що стратегія розвитку місцевих аеропортів передбачає їх державну підтримку - уряд ухвалив рішення про виділення коштів на ремонт ЗПС аеропортів у Чернівцях, Одесі та Вінниці.

Нагадаємо, що в Ніжині розташований аеродром ДСНС України. Білоцерківський аеродром перебуває в комунальній власності.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram