ГоловнаЕкономікаФінанси

Податкова влаштувала новий рейд на спиртзаводи

Слідчі дії проводять на 27 спиртзаводах в 11 областях.

Податкова влаштувала новий рейд на спиртзаводи
Фото: Сергей Билан / Facebook

Співробітники Державної фіскальної служби проводять обшуки у виробничих, складських і офісних приміщеннях 27 державних спиртзаводів.

Про це повідомив перший заступник голови ДФС Сергій Білан у Фейсбуці.

"Продовжуємо масштабну спецоперацію з протидії тіньовому ринку спирту і алкоголю. Протягом обшуків, які почалися сьогодні вранці, вже виявлено і вилучено тисячу тонн необлікованого спирту. І це тільки кілька заводів. Працюємо далі", - написав він.

За словами Білана, обшуки проводять на спиртзаводах, які "не входять до складу ДП "Укрспирт", а є самостійними держпідприємствами".

Слідчі дії проводять в 11 областях: Вінницькій, Житомирській, Івано-Франківській, Кіровоградській, Львівській, Рівненській, Сумській, Тернопільській, Харківській, Черкаській і Чернігівській.

Білан зазначив, що рішення про проведення обшуків було ухвалено після отримання інформації про можливе невраховане виробництво і продаж спирту без сплати акцизного податку кількома заводами. Крім того, факти неврахованого виробництва спирту на потужностях легальних спиртових заводів України підтвердилися під час попередніх етапів спецоперації.

Нагадаємо, в липні за підсумками обшуків на 41 спиртзаводі в 14 областях було вилучено та згодом арештовано 864,5 тис. літрів спирту та спиртовмісної продукції майже на 180 млн гривень.

В Україні державна монополія на виробництво спирту. 41 спиртзаводом управляє держконцерн "Укрспирт". Інших спиртзаводів в Україні немає.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram