ГоловнаЕкономікаБізнес

"Укрнафта" анонсувала скорочення персоналу через непродовження ліцензій

Очікувані втрати до кінця року складуть близько 1,8 млрд гривень.

"Укрнафта" анонсувала скорочення персоналу через непродовження ліцензій
Фото: ukrnafta.com

Нафтовидобувна компанія "Укрнафта" заявила про намір істотно скоротити інвестиційну програму у другій половині цього року через відмову продовжити 9 ліцензій на видобуток нафти і газу та пов'язаних з цим фінансових втрат.

Про це повідомляє прес-служба компанії.

"Компанія також розглядає низку заходів зі зниження витрат, зокрема заходи зі скорочення персоналу в окремих структурних одиницях, для того, щоб забезпечити повну і своєчасну сплату податків. Компанія підготує відповідні плани і почне їх реалізацію до кінця цього місяця", - йдеться в повідомленні.

В "Укрнафті" повідомляють, що станом на 18 серпня через вимушену зупинку видобутку недоотримано 560 млн гривень чистого доходу, а до кінця року очікувані втрати складуть близько 1,8 млрд гривень.

У зв'язку з цим правління компанії доручило підготувати план заходів щодо зниження витрат, який повинен забезпечити "повні та своєчасні розрахунки за зобов'язаннями". Заходи щодо зниження витрат включають припинення низки інвестиційних проектів і скорочення інвестпрограми щонайменше на 500 млн гривень, "що призведе до зниження рівня видобутку не тільки у цьому році, але і в наступних періодах".

"Також вивчається можливість скорочення персоналу у деяких виробничих і сервісних підрозділах, яке може скласти до 1,5 тисячі співробітників", - йдеться в повідомленні.

За даними компанії, на кінець червня борг "Укрнафти" перед бюджетом склав 13,2 млрд гривень.

Нагадаємо, що 9 червня Укрнафта зупинила видобуток на Південно-Панасовському родовищі у Сумській області через відмову Державної служби геології і надр в продовженні спеціального дозволу на користування надрами, який закінчився. Таким чином, без газу залишилися 4 села.

Крім того, з 27 червня 2017 року Укрнафта була змушена зупинити видобуток вуглеводнів на Анастасівському, Рибальському, Артюховському і Коржевському родовищах у Сумській області.

Раніше "Укрнафта" звернулася до голови Сумської ОДА з проханням в рамках повноважень глави адміністрації, не допустити зупинки на шести родовищах товариства, на яких незабаром має закінчитися термін дії спеціальних дозволів на видобуток.

У 2017 році закінчується термін дії спецдозволів компанії на 9 родовищах. В ПАТ "Укрнафта" державі належить 50% плюс одна акція, якими управляє державна НАК "Нафтогаз України". Решту акцій контролює група "Приват".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram