ГоловнаЕкономікаБізнес

"Укрнафта" погрожує зупинити видобуток нафти і газу

Держава і Коломойський сперечаються за 18 тисяч тонн нафти.

"Укрнафта" погрожує зупинити видобуток нафти і газу
Фото: transnefteproduct.transneft.ru

Компанія "Укрнафта" заявила, что "Укртранснафта" без будь-яких пояснень призупинила прийом і транспортування нафти по заявлених маршрутах, у зв'язку з чим компанія буде змушена призупинити видобуток нафти і газу, починаючи з 24:00 годин 31 липня.

Про це повідомляє прес-служба компанії.

За даними джерела "Українських новин" у НАК "Нафтогаз", дії "Укртранснафти" пов'язані з небажанням заводу "Укртатнафта" (як і "Укрнафта", контролюється Ігорем Коломойським) повертати в нафтотранспортну систему державну технологічну нафту в обсязі 18 тисяч тонн.

"Група "Приват" в особі "Укртатнафти" відмовилася повернути технологічну нафту "Укртранснафти" для закачування у звільнені резервуари і трубопроводи, щоб держава не зазнавала непомірних витрат на її зберігання. У відповідь держава в особі "Укртранснафти" зупинила прокачування нафти на завод і направила нафту "Укрнафти" до себе в систему, запропонувавши одержувачу нафти ("Укртатнафті") забирати замість цього таку ж нафту зі зберігання в орендованих резервуарах заводу", - повідомив співрозмовник агентства.ммм

Нагадаємо, що сформована ситуація пов'язана зі спробою держави повернути контроль над нафтовим ринком, який зараз перебуває в Ігоря Коломойського.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram