ГоловнаЕкономікаДержава

Американська компанія відправила в Україну першу партію вугілля

Ціна наступних партій може бути переглянута і знижена.

Американська гірничодобувна компанія XCoal Energy and Resources відправила в Україну першу партію антрацитового вугілля обсягом 85 тис. тонн.

Про це посол України в США Валерій Чалий заявив під час прямої трансляції на сторінці посольства у Facebook.

"Сьогодні дуже важливий день, тому що сьогодні ми маємо перше відвантаження антрацитового вугілля з США, яке надійшло з Пенсильванії і відвантажується тут, в Балтіморі, штат Меріленд... Це серйозний початок тих домовленостей, які були досягнуті Президентом Петром Порошенком під час візиту до США", - сказала він.

Посол підкреслив, що постачання вугілля з США є запорукою енергетичної безпеки України.

За словами Чалого, ціна таких партій може бути переглянута і знижена.

В одеський порт перша партія американського вугілля повинна надійти приблизно через три тижні, повідомляє Голос Америки.

Раніше повідомлялося про підписання контрактів на закупівлю в США вугілля марки "А" (антрацит), яке не видобувається на контрольованих територіях України. ПАТ "Центренерго" уклало з XCOAL Energy & Resources (США) контракт про постачання 700 тисяч тонн вугілля антрацитної групи до кінця 2017 року.

Усе законтрактоване американське вугілля планують відвантажувати на потреби Трипільської ТЕС, що дозволить електростанції відновити роботу і стабільно пройти осінньо-зимовий період 2017-2018 років.

За даними ЗМІ, ціна американського антрациту складе 113 доларів/тонна, що перевищує ціну, за якою здійснюють імпорт інші компанії із США, нагадує "Цензор.нет".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram