ГоловнаЕкономікаБізнес

Стартував пілотний проект оренди держмайна через ProZorro

Систему випробують на нерухомості "Укрпошти".

Стартував пілотний проект оренди держмайна через ProZorro
Фото: prozorro.sale

Міністерство економічного розвитку і торгівлі запустило пілотний проект зі здачі в оренду державного майна через електронний майданчик ProZorro.Продажі.

"У держпідприємств є мільйони квадратних метрів нерухомості, які ніхто не використовує або здає "по знайомству" наближеним особам за цінами, нижчими від ринкових. Ми придумали, як це виправити, - здавати майно в оренду через ProZorro.Продажі. Електронні аукціони дозволять максимізувати доходи від оренди, дозволять знайти застосування нерухомості, яка зараз простоює, а також створять можливості для малого та середнього бізнесу", - заявила прес-служба МЕРТ.

Пілотний проект запущений у партнерстві з "Укрпоштою", яка володіє більш ніж 5 тисячами об'єктів нерухомості загальною площею 1,2 млн кв. м. Близько 220 тис. кв. м з них не використовуються у виробничому процесі компанії, але в оренду здано лише третину непотрібних площ. Витрати державної компанії на утримання і володіння об'єктами нерухомості становлять 400 млн гривень на рік.

Перший лот, виставлений "Укрпоштою" на ProZorro.Продажі, - ресторан із літньою терасою в конференц-залі "Зелена Буча".

ProZorro.Продажі - електронна система продажу майна збанкрутілих банків, окремих сегментів ринку державного майна (ліс, вживане майно, непрофільні активи). З використанням системи також повинні проводити малу приватизацію.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram