ГоловнаЕкономікаДержава

За рік ProZorro заощадила 19,1 млрд гривень держкоштів, - Гройсман

Кількість проведених процедур зросла на 550%, кількість учасників - на 384%.

За рік ProZorro заощадила 19,1 млрд гривень держкоштів, - Гройсман
Фото: kmu.gov.ua

За рік роботи системи електронних публічних закупівель ProZorro вдалося заощадити 19,1 млрд гривень державних коштів.

Про це повідомив прем'єр-міністр Володимир Гройсман у Фейсбуці.

"Рівно рік тому стався повний перехід на електронні публічні закупівлі за системою ProZorro для всіх надпорогових тендерів. За ці 365 днів ми маємо разючі цифри: кількість проведених процедур зросла на 550%, кількість учасників - на 384%, сума оголошених торгів збільшилася майже в 10 разів, з 75 млрд гривень до 725 млрд гривень", - написав прем'єр.

Він також опублікував дані статистики ProZorro за рік роботи.

"Завдяки ProZorro за рік нам вдалося заощадити 19,1 млрд гривень державних коштів. Це дуже високий показник, який має потенціал до зростання!" - додав він.

Гройсман привітав команду системи публічних електронних закупівель ProZorro, Міністерство економічного розвитку і торгівлі й особисто першого заступника міністра економіки Макса Нефьодова з такими результатами.

Нагадаємо, система ProZorro була запущена в пілотному режимі в лютому 2015 року. У квітні 2016 року розпочався перший етап впровадження електронної системи держзакупівель, а з 1 серпня 2016 року використання електронної системи держзакупівель стало обов'язковим для всіх державних замовників.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram