ГоловнаЕкономікаФінанси

Ярославський не подав заявку на купівлю Промінвестбанку

НБУ наразі не погодив продаж жодного "російського" банку.

Ярославський не подав заявку на купівлю Промінвестбанку
Фото: isport.ua

Харківський бізнесмен Олександр Ярославський не подав заявку на придбання Промінвестбанку, незважаючи на раніше висловлене бажання його купити.

Про це повідомила заступник голови Нацбанку Катерина Рожкова в інтерв'ю FinBalance, коментуючи вихід російських держбанків з українського ринку.

"Ми нічого не отримали офіційного від ВТБ з приводу потенційних інвесторів. У нас є заявки від потенційних інвесторів Сбербанку та Промінвестбанку. І ми з ними зараз працюємо. Враховуючи розміри банків, там великі пакети документів. Тільки фінансову частину треба активно перевіряти, а ще складова репутації. Зрозуміло, що ці люди нікого не вбили, але нам потрібно всі зв'язки перевірити , щоб бути впевненими. Це питання сенситивне для країни", - сказала вона.

Рожкова заявила, що у регулятора є зауваження до пакетів документів всіх заявників. А на уточнювальне запитання, чи стосується це Ярославського, вона відповіла: "Ярославський не подавав пакет документів на покупку Промінвестбанку".

Нагадаємо, що 16 березня Україна ввела санкції терміном на 1 рік щодо ПАТ "Сбербанк", ПАТ "ВиЕс Банк", ПАТ "Акціонерний комерційний промислово-інвестиційний банк" (Промінвестбанк), ПАТ "ВТБ Банк", ПАТ "БМ Банк" через їх приналежність до російської держави. Санкції передбачають обмеження на виведення капіталу за межі країни на користь пов'язаних осіб. Сбербанк збираються купити російські бізнесмени з британським громадянством Саїд Гуцерієв і Григорій Гусельников.

На Промінвестбанк претендують девелопер Павло Фукс і народний депутат України Максим Микитась.

ВТБ Банк можуть закрити.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram