ГоловнаЕкономікаБізнес

У Липецьку почали звільняти працівників фабрики "Рошен"

На початку року керівництво підприємства оголосило про закриття виробництва.

У Липецьку почали звільняти працівників фабрики "Рошен"
Фото: dt.ua

У російському Липецьку почали звільняти співробітників кондитерської фабрики "Рошен", що належить президенту Петру Порошенкові.

Про це пише "Комсомольская правда".

На початку року керівництво підприємства оголосило про закриття виробництва, а офіційне закриття фабрики відбулося 24 квітня. Того самого дня було звільнено перших 85 працівників.

"Людям зробили розрахунок, видали документи. Тепер вони стануть на облік у центр зайнятості. У принципі, у них досить вигідні умови скорочення, тому влаштовуватися на нову роботу вони не поспішають. За перші два місяці вони отримують так звану вихідну допомогу в розмірі колишньої зарплати, якщо не знайдуть за цей період роботу, то стільки само отримають і за третій місяць", - повідомили в облуправління праці та зайнятості.

Середня зарплата співробітників підприємства становила 30-34 тис. рублів. "Звичайно, зарплати на пропоновані вакансії в липецьких центрах зайнятості будуть набагато нижчими", - пише видання.

Зазначають, що частину звільнених працівників "Рошен" прийме кондитерська фабрика "Слов'янка", розташована в місті Старий Оскол Бєлгородської області. Крім того, про потребу в кадрах заявило підприємство з переробки картоплі, яке скоро відкриється на території ВЕЗ "Липецьк".

Нагадаємо, майно фабрики перебуває під арештом з квітня 2015 року в рамках кримінальної справи про незаконне відшкодування ПДВ на 180 млн рублів. У зв'язку з цим інвестгрупа ICU, що має мандат на продаж російських активів Roshen, довгий час не могла знайти покупця.

У січні 2016 року корпорація "Рошен" виставила липецьку кондфабрику на продаж.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram